Selecteer een pagina

De Brinkmarkt in Annen bezoeken

Zeven prachtige markten op de mooiste Brink van Drenthe en tevens grootste Brink van Europa!

Al meer dan 30 jaar geleden opgezet en daarom is deze markt dan ook beroemd in de regio maar ondertussen ook ver daarbuiten.

volgende markt

21 april

2024

 

De markt kent zijn oorsprong meer dan 30 jaar geleden.

Eerst begonnen aan de Wolden, de straat langs de Brink, waar een handje vol standhouders samen kwamen om een standplaats te huren.  Na een periode van opstart en fors toenemende standhouders aantallen werd de straat al snel te kort en is het geheel verhuisd naar de Brink zelf. Na enkele jaren is de organisatie overgenomen en sindsdien zijn er een aantal wijzigingen door gevoerd vanwege toenemende wet en regelgeving. Het is dan ook duidelijk te zien dat de toenmalige organisatie de markten en alle aanverwanten daaromheen heeft gemaakt tot een perfecte en geoliede machine. Wij zijn voornemens de markten op dezelfde voet door te zetten zodat we velen mensen mogen verwelkomen op de Brink en dat iedereen mag genieten van het veelzijdige aanbod van de mooie markt.

De jaren geleden gewijzigde opstelling van de markt heeft bewezen dat dit zorgt voor een overzichtelijk geheel zodat de bezoekers de gehele markt kunnen lopen en geen paden zullen missen. Bovendien op deze manier tevens een veiligere situatie gecreëerd waar ook hulpdiensten goed de markt op kunnen komen.

Door deze aanpak kunnen in de vakken meer standhouders een plaatsje vinden op het grote veld.

Een aantal keren per seizoen komt het voor dat de aanvoer van standhouders zo groot is dat de aangrenzende kleine Brink ook volstroomt.

Bereikbaarheid

De karakteristieke brink in Annen is centraal gelegen in het dorp en is vanuit elke richting prima per auto te bereiken. Zowel uit noordelijke- als zuidelijke richting bereikt u het dorp via de Rijksweg N34 (Hunebed Highway). Vanuit beide richtingen neemt u de afslag Annen – Anloo. Binnen vijf minuten rijden bevindt u zich op de brink. Parkeergelegenheden zijn vindbaar via de geplaatste borden. Voor een route op maat klikt u hier.

Gebruikt u de bus? Lijn 5 richting Zuidlaren brengt u van Groningen naar Annen (en weer terug) Vanuit Assen neemt u lijn 52 richting Gieten. Voor beide lijnen liggen de bushaltes naast de brink.

Maakt u gebruik van de Deeltaxi, geeft u dan ons postcode 9468 BP aan uw chauffeur door.

 

Sfeerimpressie

 

Brinkmarktagenda Annen 2024

21

april

28

juli

26

mei

11

aug

9

juni

1

sept

30

juni